O nas

Skrbno pripravljeni recepti...
Naravni sladoled
V kavarni in slaščičarni DaVinci se najboljše naravne sestavine združijo v simfonijo okusov v vsaki kepici sladoleda. Vsaka merica je potovanje po sadovnjakih in nasadih ter vsebuje bistvo naravnih dobrot. 

Ker verjamemo, da nam narava nudi najboljše sestavine, izdelujemo sladolede le iz svežega sadja, oreščkov in drugih naravnih sestavin. Od sočnih jagod do kremastih pistacij iz Sicilije - vsaka sestavina je skrbno izbrana za najboljši okus naravne dobrote.

V sadnih sorbetih je s soncem obsijano sadje ročno pobrano na vrhuncu zrelosti in skrbo oprano, s čimer ohranimo neokrnjen okus svežine.
Za tiste, ki iščete bolj kremast okus, pa so za razvajanje na voljo naši sladoledi z oreški.

Naravni sladoled je tako odlična izbira za vse, ki iščete okusno, osvežujočo in hkrati bolj zdravo sladico, ki bo zadovoljila brbončice in poskrbela za dobro počutje. 
Vaflji izpod naših rok...
Belgijski vaflji s prelivom
Belgijski vaflji so slastna in hrustljava poslastica, ki izvira iz Belgije. Za njih je značilna gosta tekstura, hrustljava zunanjost in mehka notranjost. 

Značilnost belgijskih vafljev so na površini vidne globoke in kvadratne luknje, ki omogočajo, da se v njih zadržijo slastni prelivi. 


Vaflji naj bi izvirali iz stare Grčije, kjer naj bi kuharji med kovinskimi ploščami, pritrjenimi na dolge lesene ročaje, pekli pecivo - imenovano obelios oziroma oblat.

PRELIVI:
-Belgijske čokolade: temna, mlečna, bela, Ruby, Gold-karamelna,
-Nutella, 
-slana karamela


Meringa z vanilijevo kremo in svežim sadjem...
DaVinci meringa
Meringa je čudovita sladica, znana po svoji lahkotnosti, hrustljavosti in nežnem sladkem okusu. 

Ta čarobna sladica je narejena iz stepenega beljaka in sladkorja, ki se nato speče v pečici, dokler ne postane hrustljava in zlato rjava. Postrežemo jo s slastno vanilijevo kremo in dodamo sveže sadje. 

Italijansko meringo je izumil francoski kuhar Lancelot de Casteau leta 1604. V 17. stoletju jo je še dodatno izboljšal italijanski kuhar Gasparini. 

Ne glede na to, ali se uživa kot samostojna sladica ali kot del kompleksnejše sladice, je meringa zagotovo prava izbira za vse ljubitelje sladkarij, ki cenijo nekaj lahkega, a nepozabno okusnega.

Okus po Prekmurju...
Sladoled iz bučnih semen
Sladoled iz bučnih semen je prava poslastica, ki združuje osvežujočo kremasto teksturo sladoleda s hrustljavostjo bučnih semen. 

Sladoled je izdelan iz kakovostnih bučnih semen.

Sladoled iz bučnih semen je odlična izbira za tiste, ki iščete nekaj novega in edinstvenega v svetu sladolednih poslastic. S svojim osvežujočim in naravnim okusom je primeren za vse letne čase ter predstavlja odlično alternativo klasičnim sladolednim okusom.

Ne glede na to, ali uživate ta sladoled kot samostojno poslastico ali ga kombinirate s svežim sadjem, omamnim prelivom ali drugimi sladkimi dodatki, bo sladoled iz bučnih semen zagotovo navdušil vaše brbončice in vas popeljal na nepozabno kulinarično popotovanje.