Pistacija iz Sicilije

Pistacija iz Sicilije je kraljica med oreščki, znana po svojem bogatem okusu, nežni teksturi in edinstvenem poreklu. Te majhne zelene oreščke gojijo v sončnih in rodovitnih tleh sicilijanskega otoka, kjer podnebje in tla ustvarjajo popolne pogoje za njihovo rast.

Ena izmed najbolj izstopajočih lastnosti sicilijanske pistacije je njen okus. Sveža pistacija iz Sicilije ima intenziven in poln okus, ki združuje sladke in oreškaste note s subtilno pikantnostjo. Njihova aroma je zapeljiva in prepoznavna, kar pistacijo iz Sicilije postavlja v razred zase med drugimi oreščki.

Poleg okusa je tudi tekstura sicilijanske pistacije izjemna. Ko jo olupimo, razkrije gladko, svetlo zeleno jedro, ki je obdano z nežno lupino. Ta tekstura daje pistaciji izjemno hrustljavost in pusti prijeten občutek na jeziku.

Kava Filicori Zecchini - najboljša kava

Med številnimi dobavitelji kave smo za vas izbrali nekaj drugačnega. 

Vrhunska italijanska kavna zrna pod znamko Fillicori Zecchini prihajajo iz pražarne v Bologni. Že od leta 1919 se tam posvečajo izdelavi vrhunskih kavnih mešanic. Kava Filicori Zecchini je priznana po vsem svetu predvsem zaradi izjemnega okusa in kakovosti. 

Uporabljajo le najboljše zrnje arabike in robuste iz različnih držav po svetu, ki jih nato ročno pražijo v majhnih serijah, da dosežejo popolno ravnovesje okusa in arome.

Poleg tega imajo v svojem asortimanu tudi posebne mešanice za pripravo espressa, kapučina in drugih kavnih specialitet izjemnega okusa in kakovosti. 

Baristke in baristi v kavarni in slaščičarni DaVinci poskrbimo, da je kava v različnih izvedbah za vas pripravljena na vrhunskih profesionalnih kavnih aparatih Victoria Arduino.

Slastna čokolada iz Belgije

Callebaut je priznana blagovna znamka čokolade, ki že več kot stoletje navdušuje ljubitelje čokolade po vsem svetu.

Njihova zgodba sega nazaj v leto 1911, ko je belgijski mojster čokolade Octaaf Callebaut ustanovil podjetje, ki je postalo sinonim za vrhunsko kakovost in izjemno okusno čokolado.

Callebaut čokolada vsebuje velike količine kakovovega masla. Njen značilen okus je skozi desetletja ostal nespremenjen.

Posebnost Callebaut čokolade je v tem, da se pražijo cela kakavova zrna.

S Callebautom vsak grižljaj čokolade postane edinstvena izkušnja, ki združuje vrhunsko kakovost, strast do čokolade in spoštovanje do tradicije.