Kava Filicori Zecchini - najboljša kava

Zgodovina kave

Filicori Zecchini je ugledna italijanska blagovna znamka, ki ima bogato zgodovino in tradicijo v proizvodnji vrhunskih kavnih izdelkov. Njihova zgodba sega v leto 1919, ko sta se Domenico Filicori in Luigi Zecchini združila ter ustanovila majhno pražarno kave v Bologni, Italija. Skupaj sta delila strast do kave in željo po ustvarjanju edinstvenih okusov, ki bi navdušili ljubitelje kave po vsem svetu.


Zakaj je kava Filicori Zecchini posebna?

Kakovost
Stalno kakovost kave ohranjajo z vzdrževanjem odnosov s pridelovalci kave. Filicori Zecchini kupuje najboljše sorte Arabice od proizvajalcev v Braziliji in Srednji Ameriki ter najboljše sorte Robuste v Indiji. 
Ločeno praženje zrn
Eno kavno mešanico običajno sestavljajo tri do štiri različne vrste kavnih zrn. Pražarna Filicori Zecchini praži različna zrna ločeno,saj tako poudarijo in okrepijo končno aromo. Šele po praženju se posamezna zrna zmešajo, da dobijo končno mešanico kave. 
Italijanski espresso
Eno kavno mešanico običajno sestavljajo tri do štiri različne vrste kavnih zrn. Pražarna Filicori Zecchini praži različna zrna ločeno, saj tako poudarijo in okrepijo končno aromo. Šele po praženju se posamezna zrna zmešajo, da dobijo končno mešanico kave. 

Naše posebnosti sestavljene iz kave Filicori Zecchini

Espresso martini
Kava z mlekom
Cold brew